The Creek Experience -Som taget ur en dröm!

150 150 emeliewalles

När vi var på Ystad Saltsjöbad så passade vi på att testa deras Creek Experience. Det är en helkroppsbehandling med många olika upplevelser för alla ens sinnen. Miljön påminner om en tropisk regnskog med de fyra grundelementen luft, eld, jord och vatten som bas och de olika upplevelserna är inspirerade från sparitualer runt om i världen. Hela behandlingen tar ca 2 timmar och man gör den tillsammans med sin partner.

Direkt när man kommer in möts man av gröna växtväggar  i fuktig, varm dimma och vattenfall som försiktigt rinner ner längs en sluttande stenvägg. Man börjar i de guldinklädda mosaikfaten med ett fotbad med fotsalt från döda havet som mjukar  upp ens fötter.

 

Efter det härliga fotbadet fortsätter man in i ångbastun där man sitter med en härlig ansiktsmask, efter det så bastar man i en het bastu som man varvar med att kyla ner sig med is. Riktigt härligt och efter det tar man sig ett svalkande bad innan man fortsätter..

Sedan kommer man till den turkiska bastun Hamam. Hamam här är en förenklad variant av den ursprungliga Hamamen. Här ska kroppen tvålas, skrubbas och sköljas av. Allt sker på de uppvärmda britsarna. Ångan ligger tät i bastun och man känner sig nästan som om man vore i Turkiet. Detta är en av mina favoriter på Creek Experience!

Efter man varit och hälsat på i Turkiet hamnar man i Rasulen där man smörjer in kroppen med speciell marockansk lera och låter ångan maximera kroppens upptagningsförmåga av lerans mineraler. Efter det  tar man en varm dusch och sköljer av leran!Leran ska även vara super som inpackning för håret.

Sedan hamnar man i tropikerna och får bada i vattenfall och amazon regn, riktigt härligt, man känner sig som en helt ny människa vid detta laget, mjuk som en bebis och en massa ny energi är tankad.

Efter alla dessa fantastiska behandlingar så avslutar man det med att smörja in sig i olja för att sedan sitta i torkrummet med varma fläktar precis som i öknen. Detta är verkligen en upplevelse för alla ens sinnen och det är inte en behandling för kroppen bara, upplevelsen är fantastisk!

 

Emelie Walles AB