YOGANS MAGISKA KRAFT

150 150 emeliewalles

Igår testade jag en ny form av yoga som jag varit nyfiken på länge, som ni vet har jag fastnat i yogans magiska värld. För mig är yoga så mycket mer än bara en träningsform, jag finner mitt fokus, mitt lugn och framförallt min energi från yogan och hela yoga kulturen. Att ta in yoga i mitt liv har nog varit en räddning på många sätt och vis, för mig har det gjort att jag kan hantera min panikångest mycket mer stabilt, min stress kan jag handskas med på ett mer fokuserat sätt och min kropp mår bra av att sträckas ut, alla låsningar släpper och jag känner frihet.

För att återgå till gårdagen så testade jag på Kundaliniyoga, jag saxade lite text från hemsidan Infinity Yoga som är studion jag går till  för att enklast förklara vad det är, de har flertalet olika klasser och jag kommer testa på en del där så kika in på hemsidan om ni är nyfikna:

Inom Kundaliniyogan använder vi mantran, andningstekniker, fokuspunkter, handpositioner och kropplås, ”bandhas” som tillsammans med yogaövningarna stärker och balanserar kropp, sinne och energisystemen och ökar kontakten med vårt inre, vår själ. Kundaliniyoga är en av de äldsta yogaformerna och även en av dem som först fördes till västvärlden på 60-talet av YogiBahjan.
Kundaliniyogan är stressreducerande. Asanas inom kundaliniyogan kan vara både dynamiska, det vill säga du rör dig i takt med andningen, eller statiska där du håller en position en längre stund.


Emelie Walles AB