VIDRIGA SOCIALA MEDIE VÄRLD -JAG ORKAR INTE!

150 150 emeliewalles

Det är sällan jag väljer att öppna upp mig själv nuförtiden, bloggen började som en kanal för mig att sätta ord på mina känslor, händelser och förflutna.

Bloggen var ett ställe där jag kunde ventilera, finna styrka  och mod för att stå upp för den jag är. Sakta men säkert slukades jag upp av den sociala medie världen och fick lära mig den tuffa vägen av människor som gör allt för att nå framgång, jag hamnade i en värld där väldigt många är desperata efter rampljuset. Så desperata att de inte tvekar en sekund att trampa på någon som de ena dagen kallar sin vän för att skina lite extra själv.

Jag var restriktiv när jag klev in i denna nya värld, men den lyckades även lura mig, jag har råkat ut för den negativa sidan, där man blivit sårad, sviken och lurad,  lurad på vänskap som bara visade sig vara utnyttjande, vänskap där man valde att snacka skit om mig till andra, men ändå le och krama om mig dagen efter, vänskap där man så fort man fick en chans satte kniven i ryggen. Senast i förrgår fick jag mig en käftsmäll i ansiktet, jag hade gjort det igen, gått på en nit och trodde att det var vänskap, men ännu en gång så hade jag så fel. Att snacka om mig är onekligen så intressant att man gör allt för att få komma med lite skvaller eller spekulationer om mig.

Nu orkar jag inte mer, jag vill inte mer, det gör ont, mer ont än ni säkert kan tro. För jag är ju så jävla stark, ja absolut, men styrka och känslor är inte samma sak, bara för att jag är stark innebär det inte att jag inte kan känna.

Bloggen öppnade upp mig, den fick mig att börja tro på mänskligheten igen. Men sakta & säkert har den slutit mig igen. Jag orkar inte dela med mig lika mycket längre, jag vågar inte tro på människor lika mycket längre och denna smått sjuka värld får mig till att må riktigt illa stundtals.

Jag har aldrig någonsin snackat skit bakom någon annans rygg det kan jag från botten av mitt hjärta säga, jag skulle aldrig kunna snacka skit om någon för att sedan omfamna denna person när jag träffar den. Jag fixar inte det, jag fixar inte denna falska värld, det är så långt ifrån mina värderingar och den person jag vill vara.

Jag kommer därför ta en paus, inte en paus från mina kanaler, utan en paus i livet för att stanna upp & reda ut vilka människor som jag kan ha kvar i mitt liv. Jag måste sluta kretsen, jag orkar inte att det snackas, att man av nyfikenhet utger sig för att vara min vän för att sedan skvallra & spekulera om mina känslor.

Jag har två vänner, två äkta vänner som aldrig någonsin skulle hugga mig i ryggen. Vi delar starka band som inte går att knäcka för ett par sekunder i rampljuset, två vänner som inte imponeras av min livsstil eller som vill hänga med mig för att jag är “Emelie Walles” för dom är jag bara Emelie, en helt vanlig jävla tjej som skrattar gråter och har känslor som alla andra. Jag var nog bara dum som lät mig luras av vänskap, kan man ens bygga riktig stark äkta vänskap i denna världen jag nu lever i?

Jag är inte klar i denna “värld” än, trotts att jag inte passar in i en miljö där mycket är ett spel för att nå framgång. Jag är inte klar här för jag tror någonstans djup inom mig att min historia kan hjälpa till att förändra, vi behöver fler starka kvinnor i denna värld som står upp för att man ska stärka varandra istället för att dra ner varandra.

Jag vill vara en bra medmänniska, förebild och framförallt vill jag leva efter mina värderingar och inte låta dem påverkas av yttre faktorer så som pengar, rampljus och berömmelse.

Denna sociala medie värld kan vara riktigt vidrig, man får ta otroligt mycket, men vi ska inte glömma att det också är kanaler för människor att inspirera andra och en plats för att sprida glädje & styrka.

Jag ser upp till många av mina kollegor som vågar stå upp för sig själv, som väljer att dela med sig av sina liv & som inte ger upp trotts allt man får utstå för att fortsätta sprida inspiration och glädje i en värld som är tuffare än någonsin på många plan.

Vänskap för mig är ett värdefullt ord och vänskap för mig är ett förtroende som inte kan brytas för lite rampljus.

 

5 comments
 • Det kan blir för mycket ibland det kan jag nog hålla med om.

 • Så tråkigt att höra att du blivit illa behandlad. Jag gillar dig. Du är spännande och inspirerande. ?

 • Så tråkigt! Tror ofta folk är avundsjuka!!! Stå på dig du är ju grym!!!! STyrkekramar

 • Hei leste om deg i vg, å må si jeg ble veldig imponert. Jeg er vel i samme situasjon som deg, men jeg blir 41 år. Har veldig lyst å prøve din måte å gå ned i vekt frem til jul, å håper du kan svare meg på noen spørsmål :
  Lurer på mengden du spiser pr måltid?
  Hvordan du lager grøten du spiser til morgen?
  Drakk du lett brus?
  Spiste du tyggis?
  Den milen du gikk hver dag, var den rask gange eller forskjellig, gikk du mye oppover osv?
  Spiste du aldri noe utover dette?
  Du ser veldig fin ut nå, men synes du var fin på bildene før du gikk ned i vekt også.
  Hilsen Merethe

 • Du är en inspiratör för tjejer att våga det de vill!!!!!

Leave a Reply

Emelie Walles AB