Colour Bomb

150 150 emeliewalles

I fortsatt stolt samarbete med Colour Bomb (CB) så ska jag dela med mig hur man använder produkten bäst, inte bara jag som ska ha snyggt hår, eller hur? 😉 Ni hittar mitt tidigare inlägg om produkten HÄR

Jag har listat mina bästa tips nedan för bäst resultat av produkten, hoppas ni kommer bli lika nöjda som mig, som ni vet så är produkten väldigt prisvärd och finns på  Dollarstore, Överskottsbolaget, city Gross & Lyko. De finns i flera olika färger så du kan matcha din färgton eller kanske piffa till den med någon rolig nyans. Jag tycker det är väldigt kul att kunna göra små förändringar, men bäst av allt är att man kan förlänga tiden mellan frisörbesöken enkelt och alltid känna att man har en fräsch färg!

När du använder CB:

  • Använd INTE balsam innan applicering
  • Man kan använda CB vid torrt hår, färgen får bättre effekt.
  • Kort hår ca 3-4 pump, långt hår ca 10 pump.
  • Mixa gärna två färger, jag gillar att experimentera
  • På förpackningen står att det ska verka i 3-5 minuter, självklart kan man låta det sitta längre. Beror på vilket reslutat man är ute efter.
  • Ett pH-balanserat schampo bevarar färgen i CB längre, så använd gärna det före CB. Macadamiaschampona är pH-balanserade (5.5)!
  • Handdukstorka ordentligt efter schamponering eftersom vattnet tunnar ut färgen I CB, dvs låt inte för mycket vatten sitta kvar i håret vid användning av CB.
  • När man färgar håret för första gången (virgin hair) på salong (permanent färg) börjar man med längderna och tar hårbotten/rötterna sist eftersom färgen fäster fortare där

CB kan tvättas bort, beroende på färg och hårkvalitet ca 10 tvättar, samt innehåller den inte Ammoniak som färgar ditt hår permanent. För dig som har grått hår, jag har redan fått ett par gästande gråa hår ahhh (!!) så har det håret nästan inget pigment kvar, därför täcker inte semi-permanenta (som CB) färger grått hår, dvs färger utan ammoniak. Vill man färga grått hår gör man först en permanent färgning, efter det kan man fräscha upp färgen med CB..

Om du är lite klantig som mig så tar du bort färgfläckar med varmt vatten, inte med tvål/schampo. Färgfläckar som kan komma längs kanterna vi ansikte. Vid mörka färg var noga med handskar.

Emelie Walles AB