SVARAR PÅ FRÅGOR -FRÅGESTUND

150 150 emeliewalles

FRÅGA:

Hej Emelie! Hur går det för dig med att äta vegetarisk/vegansk kost? Eller är du helvegan nu? Vore kul med en uppdate på kostfronten eller om du vill köra en till ”what l eat in a day”-video på youtube. Ha det BÄST!

SVAR:

Det går bra och det har ju gått ganska många år nu för mig som lakto vegetarian! Jag började som lakto/ovo vegetarian och hade som mål att bli vegan. Jag är vegan i perioder, men trillar alltid dit när det kommer till ost. Så jag har gett upp det där med att bli hel vegan, för mig är det viktigt att det inte ska kännas som ett tvång, utan det ska kännas som ett frivilligt val som jag medvetet gör för att jag vill det. Jag tror inte på förbud och om det nu är så att det är ost som är min svaghet så får det vara det. Samma var det för mig gällande ägg, jag älskade ägg när jag beslutade mig för att bli vegetarian så jag fortsatte att äta det, men gör det inte längre, jag äcklas av tanken idag av ägg.

Så för att uppsummera så äter jag nästintill som en vegan, men äter ost ibland. Jag tycker att alla ska äta det dom vill och känner för, min familj äter kött och jag är glad att de väljer att äta vegetariskt hemma, det är bättre än att äta kött hela tiden. Jag brukar säga till folk som inte är vegetarianer att jag är glad om de bara byter ut  några mål till vegetariska, det är bättre än inget, jag är ingen aktivist och låter folk göra vad dom vill.

Jag kan absolut göra en video på YT om vad vi äter här hemma, det är ju galet enkelt att vara vegetarian idag, det är förvånansvärt många som tror att det är svårt att laga vegetarisk mad dagligen, men det är det inte 🙂 eb0273a8-a681-4894-b3a9-d8b84cae4676.jpg 71df55b8-adde-45c5-ad2c-556f5a7f33ec.jpg 95c650d1-a4cb-4585-af98-6e58ef9fb2cf.jpg 926caa17-2ffd-42ac-96b3-596b191cb639.jpg

2 comments
  • Yoghurt äter du också eller Hur?

    • Precis som jag skrev så räknar jag mig som en lakto vegetarian och från början en lakto/ovo vegetarian 🙂 Men ost är min STORA kärlek och anledningen till att jag inte klarar av en vegansk kost 🙁 Jag äter vanlig yoghurt, grädde etc ibland och när jag känner för det! Just nu älskar jag en kvarg yoghurt så då blir det mycket av den, annars kör jag mest havre/soja baserade produkter inom mejeri.
      Men ost är anledningen till att jag faller så jag har gett upp och tänker att om det nu är det som är min svaghet så får det vara det, jag har testat så mycket vegansk ost men aldrig hittat någon 🙁 Har du något tips så dela mer än gärna med dig, jag behöver alla tips jag kan få när det gäller ost, haha!!

Leave a Reply

Emelie Walles AB