VAD DET INNEBÄR FÖR MIG ATT VARA KVINNA

150 150 emeliewalles

Att vara kvinna för mig betyder att jag kan göra vad jag vill! Världen står framför mina fötter och jag har den stora förmånen att leva i ett land som ger mig möjligheten att uppfylla mina drömmar. Jag lever i ett land som har kommit en bra bit på vägen för kvinnors rättigheter, jag lever i ett land där jag kan välja hur min framtid ser ut. Jag är en stolt feminist som inte är rädd för att ta min plats i samhället som kvinna, jag ser inte män som konkurrenter inte heller som fienden, tillsammans blir vi starkare!

Vägen har inte alltid varit så klar som den är idag för mig, det har funnits stunder i livet där jag inte sett hopp, där jag velat lägga mig ner. Jag har beprövats mer än jag borde, men jag vill tro att det har funnits en mening med det. Idag är jag ödmjuk inför livet, jag har en förmåga att respektera alla människor i alla lägen, jag har lärt mig att inte se ner på någon. Du vet aldrig när dina vägar möts, en dag kanske du behöver den personen som du ansett dig vara bättre än. Jag har lärt mig att pengar inte är lycka, jag sätter värde på respekt och lojalitet. Och det viktigaste av allt är att jag lärt mig att det alltid kommer tuffa tider i livet, jag är inte rädd för dem, jag är van att inget kommer serverat och jag har fått kämpa för det jag har.

Att vara kvinna för mig medför ett ansvar, jag vill kunna inspirera fler kvinnor att allt är möjligt. Det går att ha en underbar familj samtidigt som man gör karriär. Det går att börja om efter man har kraschat, det går att förändra sitt liv. Jag har stått utan bostad,  jag har skiljt mig, varit ensamstående mamma, varit olycklig, varit i situationer som jag inte borde varit i, men jag stod upp för mig själv, valde att ta kampen. Att vara kvinna ger mig en styrka att visa att det går att göra vad jag vill oavsett var jag är i livet. Det kommer alltid upp och nedgångar och det är hur du tar dina nedgångar som definierar den person du är.

Jag älskar att vara kvinna och jag vill inte tro att det ena utesluter det andra, jag älskar stunder där jag får känna mig vacker och kvinnlig och samtidigt så älskar jag stunder när jag inte definieras efter mitt kön utan efter min potential.

Grattis alla fina kvinnor på vår dag!!

Processed with VSCO with f2 preset

 

 

 

Emelie Walles AB