MIN HUDSJUKDOM ÄR TILLBAKA

150 150 emeliewalles

Nu har jag varit ute och rest för mycket och min hy är katastrof, min hudsjukdom är tillbaka och det beror helt klart på för mycket stress, för mycket resande och ett galet tempo på alla plan.

Jag har ju som ni vet en hudsjukdom, Perioral dermatit  är en hudsjukdom som liknar rosacea och främst drabbar kvinnor mellan 20 och 45 år. När man får perioral dermatit har man rodnader, knottror och finnar runt munnen, ögonen och kinderna.  Jag får enbart kring munnen och näsan små röda prickar som kan klia.

Sjuk ångest!! Men det är min lott i livet så bara att gilla läget och leva med det, men jag kan inte hjälpa att det grämer mig varje gång jag får ett utbrott och det är faktiskt flera år sedan jag hade ett utbrott.

Men nu är den tillbaka och jag besökte Emilia på Estetikspecilisten igår för att försöka lindra och ge extra kärlek till hyn, vi körde på diamant slipning för att rensa hyn och sedan maxade vi på med lugnande som vi förde ner med ultraljud för att försöka lugna området. Emilia är duktiga på att behandla hudsjukdomar utöver att hon i vanliga fall bara får mig till att se ung och fräsch ut i hyn med en massa glow 😉

Ingen syra eller nån annan hårdare behandling körde vi på, det blev enbart fokus på att lugna och vi avslutade med en lugnande och kylande mask. Jag hoppas verkligen att det ger med sig snabbt, inte så kul att ha det på sommaren när man inte har så mycket smink som kan dölja de röda små prickarna.

Sjukdomen är i många fall svår att behandla, och om man inte gör något åt den kan den stanna kvar under lång tid. Man bör undvika dessa faktorer om man har eller vill förebygga perioral dermatit:

  • Starka rengöringspreparat
  • Smink i ansiktet
  • Kraftig kyla eller värme
  • Kraftig sol utan skydd
  • Het dryck, vin, starksprit eller stark mat
  • Peeling

img_3851.jpg

Emelie Walles AB