ATT GÅ NER 40KG EFTER EN GRAVIDITET

150 150 emeliewalles

Idag började jag morgonen med en morgontur i parken och sedan en ansiktsbehandling, så skönt och välbehövligt.

Som kanske inte alla vet här så har jag brottats med två tuffa graviditeter med kraftiga viktuppgångar vid båda. Jag gick upp mellan 40-50 kg per gång och det påverkade min kropp fruktansvärt, både psykiskt och fysiskt. Det var en resa som jag aldrig trodde att jag skulle råka ut för, men som allt annat i livet så blir det inte alltid som man tänkt sig. 

Av graviditeterna så kom två helt underbara och friska pojkar till världen vilket är det viktigaste!! 

Träning har alltid varit en del av mitt liv, men efter graviditeterna så blev det extra mycket fokus. Att gå ner 40 kg det kräver sin ansträngning. Jag var ute och gick minst 1 mil om dagen, åt strikt efter ett kostschema som jag hade gjort upp och körde crosstrainer på kvällen. Jag hade en riktig Emelie bootcamp!!

3 månader senare var jag efter båda graviditeterna i bra form. Efter första graviditeten var jag bara precis fylld 22 år så kroppen hade bra förutsättningar att återhämta sig. Men andra gången var jag 30 år och tänkte att nu kommer det bli tuffare, visst det blev tuffare, men det gick!

För mig var det viktigt att hitta tillbaka till den kroppsformen jag hade innan jag fick barn, jag kunde inte alls identifiera mig med att se en dubbelt så stor människa i spegeln och jag var så otroligt knäckt över hur jag såg ut fast än det skulle vara den mest magiska tiden i mitt liv. Jag skämdes för att jag kände som jag gjorde, speciellt när jag såg alla andra älska sina “eftergraviditets” kroppar och jag bara grät när jag tittade mig i spegeln.

Idag håller jag inte alls samma strikta schema, jag tränar när jag hinner med det för att må bra psykiskt och fysiskt & äter vad jag vill. För mig är träningen viktigast för mitt psykiska mående, träning och hälsa handlar inte om vikt, det handlar om att må bra.

Man ska vara nöjd med sin kropp på både insidan och utsidan, då mår man som bäst!

 

16 comments
 • Wow vilken resa! Bra jobbat??Har också kilon jag vill bli av med efter 3 graviditeter. Hur höll du uppe motivationen? B

 • Hej Emelie! Vilken jätteförendring för dig. Du är jättesöt på båda bilderna. Herregud 40 kg gör ju en jätte enorm skilnad. Tänk om jag också kunde vara lika flitig som dig så lycklig jag skulle bli då. Jag är 170 lång och väger 125 kg rent för mycket. Försöker att gå ner i vikt men det är ju alltid en sak som är största problemet MAT och sötsaker. Mvh Linda

  • Tack snälla, ja det gjorde en enorm skillnad för mig de 40 kg.

   Mat är ju väldigt gott och idag äter jag inte efter ett strikt schema, jag älskar också mat och hade aldrig klarat av att alltid vara på diet eller räkna kalorier.

 • Wow vilken förebild, blev riktigt peppad, tack för att du delade med dig ❤️?

 • Du är så fin vännen, en riktig inspiration!! ❤️

 • Riktigt grymt jobbat!! Jag sväller oxå upp som en ballong under mina graviditeter men kämpar oxå mig tillbaka 🙂 snygg som f*n är du

 • Vad åt du? Var de någon utav lchf eller dess? Vill du dela med dig av den den strikta kosten?

 • Var är klänningen ifrån?

 • Bra jobbat Emelie! Själv gick jag upp 32 kg med Milton, född 2008, och har valt att “behålla” 4 kg av dom.
  Hoppas du har en skön sommar! ?

 • Wow! Kan du inte dela m dig av hur du gjorde? Känner så igen mig vad gäller det mesta i detta inlägg. Starkt jobbat!

Leave a Reply

Emelie Walles AB