Magiskt ställe

150 150 emeliewalles

Jag försöker bocka av så mycket som jag bara kan på min bucketlist och moskén i Abu Dhabi var en av dem.

Jag har sett så mycket bilder från moskén och den ser ut som en vit dröm som taget ur en saga. Så resan till Abu Dhabi kändes självklar när vi skulle åka till Dubai.

Det är ju inte bara moskén som lockat utan sedan jag såg Sex and the city filmen så blev jag sugen på att åka dit. Jag älskar ställen som är lite ”annorlunda” jag vill inte enbart åka till de självklara destinationerna. Nu har ju Abu Dhabi blivit vanligare och vanligare att åka till, men fortfarande så åker de flesta till Dubai.

När jag kom till Moskén så var den precis sådär sagolik som jag hade förväntat mig, om inte bättre. Det finns ingen bättre känsla än att mötas av magi, det var mäktigt och otroligt vackert.

Att besöka moskén kommer med en del regler som är väldigt strikta som måste följas och vakter på plats är niga med att se till att detta följs.

Självklart ska man ta seden dit man kommer så för mig känns det som en självklarhet att täcka min kropp och respektera deras regler fast än jag själv inte alltid håller med dem.

Utöver att man får låna en lång klänning med luva så får man inte hålla hand, pussas etc. man får heeller inte hålla händerna ovanför huvudet, inte en helt självklar regel men den fick jag lära mig på plats. Jag ville ta en bild där jag höll upp händerna, då kom en vakt och sa till oss och vi fick radera bilden på plats övervakat av vakten.

Helt okej, men jag hittade inga tydliga regler på vad som gällde när man gick in, kanske jag som missade, men för oss var det inte tydligt. Men jag måste understryka att de inte blev varken arga eller aggressiva när man gjorde ”fel” men det hade ändå varit skönt om man hade koll på läget. Man känner ju alltid sig lite skyldig ändå när en vakt kommer..

Emelie Walles AB