NÄR LIVET KOMMER I KAPP

150 150 emeliewalles

Just nu sitter jag på planet och skriver denna texten, jag blir alltid lite djup när jag sitter på flygplan, jag tar alltid en stund för mig själv och funderar över livet.

Så när jag tittade ut över molnen och drack mitt morgonkaffe så kom tankarna om mitt liv. Jag är tacksam och ödmjuk inför livet och vad det har att erbjuda nu. Livet går upp och ner & varje del berikar livet på ett eller ett annat vis. 

För mig så har nedgångarna berikat mig idag, jag har valt att inte vara ledsen, besviken och arg på mig själv. Istället väljer jag att se min styrka, jag har gjort en resa, en resa i livet som gett mig mycket.

Det viktigast livet har gett mig är min förmåga att vara ödmjuk, idag rör jag mig i de ”fina” rummen och umgås med människor med diverse olika titlar och jag själv har kommit långt på stegen i arbetslivet från där jag var för bara snart 8 år sedan. 

Men trotts det är jag fortfarande samma Emelie i hjärtat, jag skulle aldrig se ner på någon annan. Jag är bara en helt vanlig tjej som hängt mycket på ”gatan” med alla typer av människor och ser mig inte som någon fin i kanten tjej som äter med 14 olika bestick 😉 

Jag kan ibland förundras över hur människor förändras med pengar och berömmelse. Jag blir många gånger illa tillmods i vardagen, jag hatar människor som tror sig vara lite bättre än alla andra. 

Man ska aldrig glömma att hjulet är runt, man ska inte ta livet för givet. 

Den du ser driva omkring på gatan har en historia, den som kämpar med 3 jobb för att försörja sin familj har också en historia. 

Det är få människor som frivilligt väljer missbruk, dålig ekonomi etc. Det är situationer i livet som gör att du hamnar där. Tror ni jag valde att bli bostadslös med en 2,5 årig son? Nej, livet ledde mig dit och jag hade tur att jag hade en pappa som öppnade sin dörr så vi kunde bo där i ett rum med alla våra saker nedpackade i kartonger. Men alla har inte det..

Jag läste en för mig vidrig mening inne på Bloggbevakning om mig (Det var inte Camilla som skrev den, utan som vanligt är det kommentarerna som oftast sårar och gör ont på den bloggen), det var nått inlägg om en influencer som kommer från en tuff bakgrund och det var nån som skrev något i stil med att ”Emelie tar hand om sin pundar bror” och det gjorde ont att läsa. 

Jag pratar aldrig om min familj eller min bakgrund pga av de har inte valt att leva i det offentliga som jag har gjort. Jag skäms inte över min bakgrund, tvärt om jag är stolt över min resa, ibland önskade jag att jag kunde berätta för er, men som sagt.. Det här är mitt val och inte deras att leva det livet jag valt. 

Summan av kardemumma, oavsett om en av mina bröder var en pundare eller inte som denna personen så ”fint” skrev så skulle jag aldrig vända honom ryggen. Skulle jag vara för fin för honom nu när jag bor i en av Malmös finaste område i en fin lägenhet, gift med en man som har en fin titel etc. 

Nej, jag har inga problem att stå vid någons sida och jag har inga problem att umgås med alla typer av människor och jag skulle aldrig sluta umgås med någon för att jag tycker att den inte är fin nog. Jag är ju fortfarande Emelie och jag har inte bytt vänner eller personlighet, jag passar inte in med dessa ”Stureplans typer” jag kan umgås med dom men det är inte jag. 

Självklart skulle jag aldrig umgås med en missbrukare som är påtänd, men jag har inga problem att plocka upp den från gatan och sträcka ut min hand och fråga om den vill ha hjälp att få mat, åka till beroendecentrum etc. Jag trampar inte över en människa.

Jag har ett stort hjärta för de som inte har något, för jag vet hur det så innerligen värker i hjärtat när man är en stor skit i människors ögon och jag skulle aldrig förlåta mig själv om jag någonsin fick någon till att känna så. 

Emelie Walles AB