ÄR SOUKEN VÄRT ETT BESÖK?

150 150 emeliewalles

Att besöka Marrakesh ger en verkligen två världar enligt mig, en värld där du njuter på lyxhotell som fyllda  med god mat, service och en magisk omgivning. 

Sedan finns det en av mina favorit delar, souken. Jag vet att många tycker att det är lite speciellt men jag älskar att känna känslan av att komma till något helt annat än det jag är van vid. 

Att gå i dessa små trånga gångar som är fylla med hantverk, underbara människor och fantastisk arkitektur på sina ställen. 

Det för mig är magi, jag älskar att känna pulsen, dofterna och bara gå omkring i dessa gångar som känns oändliga och lite som en labyrint. 

Det jag inte gillar med souken är faktiskt torget och gångarna precis i början av torget. Torget är fyllt med säljare som gärna drar i en, det springer runt apor i koppel och det gör ont i mitt hjärta och inte tala om ormarna som ligger där som de har tämjt. Samt är det mycket turistbutiker i början av gångarna, men när man kommer länge in, då känner man en helt annan puls och jag upplever alla som väldigt trevliga och hjälpsamma och inte alls lika ”på”.

Så om man bara tar sig igenom torget så är det så värt det och besöker man Marrakesh så  är detta ett av måstena enligt mig.

Det finns kryddor, porslin, grönsaker, tvålar, lampor och fantastiska te serviser och mycket mer man kan hitta i dessa gångar. 

Som ensam tjej skulle jag nog inte välja att gå runt där, men för mig att gå med Simon var inga problem och jag kände mig aldrig illa tillmods. 

Jag kör alltid på better safe than sorry när jag är ute på okänd mark! 

Emelie Walles AB