ISABELLA LÖWENGRIP VS EMELIE WALLES

150 150 emeliewalles

En liten halvkomisk rubrik, men jag trodde ganska länge att Isabella var en stor inspiration för mig. Men efter igår insåg jag att vi är väldigt olika. All och jag menar verkligen all ära till det arbete hon lagt ner och till det hon byggt upp, fantastiskt!! Det är en resa utan dess like och ett arbete som jag har stor respekt för. Så detta handlar absolut inte om att jag inte tycker om Isabella, hon är riktigt grym på det hon gör så det är ingen pajkastning jag vill skapa. Utan jag blev så paff igår att vi var så olika. Hon kör på sitt sätt och jag på mitt, jag blev bara förvånad över hur olika vi faktiskt var.

Igår spenderade jag hela dagen på Näringslivsgalan som gick av stapeln i Malmö. Under dagen var det spännande föreläsningar och jag fylldes på med extra mycket inspiration.

Det fanns flera talare på plats bla. då Isabella Löwengrip som berättade sin historia och hennes sätt att arbeta på. Väldigt rakt på och jag som trott att vi varit ganska lika i vårt sätt att se på affärer/livet etc insåg att vi inte alls är lika på några plan, mer än att vi båda två är kvinnliga entreprenörer. Jag har så mycket mer hjärta eller är för svag (kan man kalla det så utan att det tas fel?!) jag bryr mig genuint om de jag möter i vardagen. Jag vill ha ett samhälle där vi respekterar alla och nej, alla kan inte ge DIG något som du pratar med men DU kan ge dom något och det är precis så jag tänker..

Jag blev däremot väldigt inspirerad av Steve Angello, vilken framgångs historia och en sann förebild för alla. Det där är mer jag, man kan vara enormt framgångsrik och ändå ha båda fötterna på jorden och bry sig om sin omgivning. Jag visste inte att han var så engagerad i samhällsprojekt som han var och det var riktigt härligt att se att han inte glömt var han kom ifrån och idag när han har möjlighet så gör han något för att försöka förändra vårt samhälle.

Det är sann inspiration för mig, jag tror inte på ett samhälle där man inte bryr sig, där man bara vänder på klacken när det inte passar.

För mig är det viktigt att se människan, jag har varit riktigt på botten och det bästa man kan göra är att ge tillbaka till sina medmänniskor. Hur skulle annars samhället se ut om alla bara brydde sig om sig själva?!

På kvällen var det gala och extra kul ännu en gång att jag varit nominerad som Årets tillväxtentreprenör, det är stort för mig!

Galan var magisk och det var väldigt bra arrangerat och jag ser fram emot fler kommande år på Näringslivsgalan. Det största jag tar med mig från dagen igår är att inte glömma vart jag kommer ifrån och att vi inte får glömma att se människan. Jag vill fortsätta jobba i mina välgörenhetsprojekt och är stolt ambassadör för Maskrosbarn. Steve Angello fick mig också att inse att jag även borde jobba mer lokalt för mitt älskade Malmö. Det är på Malmös gator jag gått som en belastning för samhället med ofullständiga betyg och ständiga besök inom psykiatrin etc, det är på Malmös gator jag idag går som nominerad i Näringslivsgalan och driver 4 bolag och lever med en familj som jag bara kunnat drömma om.

Emelie Walles AB