ATT VÄLJA MATKASSE

150 150 emeliewalles

I samarbete med MatkasseTopplistan.se 

Att välja bland alla matkassar som finns ute på marknaden kan vara en riktig utmaning. För bara något år sedan fanns det inte så många att välja mellan men nu börjar utbudet bli stort, vilket är väldigt roligt.

MatkasseTopplistan.se är är en oberoende jämförelse och recensions-hemsida som finns för att hjälpa dig hitta rätt i matkasse djungeln.

De tror att matkassar och mat på nätet är framtiden och vill därför se till att fler får chansen att prova på detta smidiga och roliga sätt att handla mat.

Jag håller till 100% med och speciellt nu när det finns så många olika att välja mellan. Dels för att alla familjer ser annorlunda ut och vad man äter för typ av mat. Även priset och råvarorna är viktiga parametrar för mig när jag ska välja matkasse.

I en stressig vardag så är det smidigt att få hem veckans meny färdig och klar, att slippa tänka på vad man ska handla för mat i veckan är ett skönt stressmoment att bli av med. För mig som är ensamstående mamma med kids, företag etc så prioriterar jag min tid med dem så kan jag förenkla min vardag så gör jag gärna det.

Att hitta på nya roliga rätter är inte detunklaste när man känner sig stressad så detta är toppen.

Det som är extra toppen är nu att jag kan jämföra matkassar på nätet och se vilka som är bäst. Superbra funktion som jag gillar med det mesta. Att kolla upp inan man gör sitt köp på nätet är superviktigt för mig och att enkelt kunna göra det på en sajt istället för att själv klicka omkring och jämföra gör det väldigt smidigt. Så det tackar vi för!

Jag hittade på deras hemsida en bra text som jag vill tipsa er om när ni ska göra val av er matkasse på deras sida:

Hur ser just dina prioriteringar ut?

Kom ihåg att olika personer uppskattar olika matkassar och koncept. Innan du tar del av vår jämförelse av matkassar är det viktigt att du har dina egna prioriteringar klara. Här är några punkter som kan vara bra att reflektera över:

  • Hur viktigt är det för dig att maten i en matkasse är billigare än i andra kassar?
  • Bryr du dig om ifall maten har en stor andel råvaror som är ekologiska och kommer från producenter som satsar på hållbarhet?
  • Vill du kunna byta ut vissa måltider i kassarna mot annan mat?
  • Vill du att maten ska gå ovanligt fort att laga eller är du ok med de 30-35 min per middag som är genomsnittet?

Emelie Walles AB