Vinterns nyheter från Filippa K

150 150 emeliewalles

Nu är den kyligare årstiden på ingång och med det kommer massor av härliga modenyheter. Sverige är ju lite av ett mode-Mekka och vi har gjort oss kända för vår klassiska och minimalistiska design. De urtypiska svenska modet står nog ändå Filippa K för. Jag kikade in på deras hemsida och hittade så mycket fint!

Filippa K har sedan starten 1993 gjort sig känd för en stilren och elegant design, tidlösa plagg och fokus på miljömedvetenhet. Om man därför ska investera i bra basplagg finns det ingen bättre designer att leta hos. 

Tog mig en titt på höstens nyheter och klassiska nyckelplagg och plockade ihop en snygg stilren outfit som räddar arbetsdagen, lördagsfesten eller den mysiga dejten. 

Den vita skjortan

Ett par vita skjortor och blusar är A och O att ha hängande i garderoben. De matchas perfekt till ett par svarta byxor eller en pennkjol för att se professionell ut till affärsmötet, eller kan bäras lite slarvigt knutna till ett par jeans eller över en klänning för den perfekta vardagslooken. Pris: Cirka 1500 kronor.

Den vita skjortan – en tidlös klassiker. Foto: Filippa K

Den raka byxan

Ett par klassiska raka byxor kan aldrig bli fel och ger ett välklätt och elegant intryck. De kan matchas med ett festligt linne, en elegant blus i valfri färg eller bäras med en varmare stickad tröja. Den klassiska modellen Ivy, som är tillverkad av tung Punto Milano-jersey, finns nu i en uppdaterad version med högre midja, lägre gren och något utfälld fåll. Byxan finns i färgerna svart, hallon och blågrå. Pris: Cirka 2000 kronor

En klassisk svart byxa med moderiktig hög midja är ett måste i garderoben. Foto: Filippa K

Den tidlösa kappan

För att alltid känna dig helrätt i alla sammanhang nu i höst är det fundamentalt att investera i en klassisk och tidlös kappa. Filippa K:s kappor är alltid producerade med stilren skräddarkonst och kommer att lyfta vilken outfit som helst till total elegans. En av nyheterna är Barnsbury-kappan som är tillverkad av 75 procent ull och med fodring av återvunnen polyester. Pris. Cirka 6000 kronor

En snygg ullkappa lyfter vilken outfit som helst. Foto: Filippa K

Den mysiga vardagströjan

När höstkylan börjar tränga sig på finns det inget skönare än att kura in sig i en mjuk och mysig ulltröja. Filippa K erbjuder alltid snygg design och material i toppklass. Denna nya Mika Yak Funnelneck Sweater är gjord av 54 procent mulesing-fri merinoull och 22 procent jak, och erbjuds i svart och hasselnötsbrun. Pris: cirka 4000 kronor

Emelie Walles AB