Älskade bröstpump!

150 150 emeliewalles

I samarbete med MAM

Älskade bebistiden, jag är fortfarande inne i vår lilla bebisbubbla och jag njuter till fullo.

Men jag skulle ljuga om jag bara njuter..

För visst är det tufft att vakna på nätterna och inte tala om alla nya rutiner som ska på plats. Sedan ska vi inte glömma att efter förlossningen är det mycket som händer med ens egna kropp och det kan kännas tufft.

Något som alltid händer mig och de flesta som ammar är att mjölken rinner till efter ett par dagar. Mina bröst blir tyvärr väldigt hårda, knöliga och gör fruktansvärt ont. Jag har fått mjölkstockning och det är inte alls roligt 🙁

Det är då min älskade bröstpump först åker fram för att hjälpa mig att “lätta på trycket” och få rätt på mina bröst som är väldigt ömma.

Med Baby Alexia har jag kört på MAM 2in1 Electric & Manual Breast Pump som är en bröstpump med både manuell och elektrisk funktion. Att den har båda möjligheterna ger stor flexibilitet vilket är super, speciellt med tre barn. Batteriet är uppladdningsbart vilket gör att den kan tas med dit du vill, smidigt när man vill kunna pumpa var som!

För mig är det viktigt att pumpen efterliknar så mycket som möjligt barnets egna sugmönster och att man kan ställa in den enkelt och smidigt på olika hastigheter.

Jag brukar köra på en lite snabbare hastighet i början för att stimulera att bröstmjölken rinner till och går sedan över på lite långsammare. Något annat som också är viktigt för mig är att inte vara allt för stressad när jag ska pumpa ut. Har jag möjlighet så har jag gärna lugn och ro kring mig precis som jag försöker ha när jag ammar. Inte det lättaste med tre barn, men jag försöker 😉

Nu har jag snart ammat i tre veckor och min mjölk har ställt in sig, men jag pumpar nästan alltid ut så att det finns en flaska till natten/tidig morgon så Micke kan ge Alexia mat när han ändå ska upp med de andra barnen och köra dom till skolan. Allt för att jag ska få lite extra sömn vilket är guld värt under bebistiden.

Ett annat tips jag vill komma med när jag ändå är igång och pratar om bebistiden är nappen MAM Comfort är utformad speciellt för nyfödda och är tillverkad helt i silikon. Den hade jag med till BB och Alexia älskade den från sekund 1 🙂

Med koden: mamwalles20 får ni 20% rabatt på hela MAM sortimentet på Babyland. De har dessutom alltid fri frakt!

Emelie Walles AB