3 enkla sätt att styla din uteplats

150 150 emeliewalles

Våren närmar sig sakta med säkert och vem vill inte ha en nystylad uteplats redo till årets grillkvällar med vänner och familj? Innan du börjar rusta upp uteplatsen så krävs en del planering, ta en titt på hur den ser ut idag och vad som behöver förbättras i och kring uteplatsen. Det kanske har blivit dags att investera i en ny, snygg altandörr? Dörrar och fönster är en viktig del av ditt hus exteriör, och altandörren är ju faktiskt det som sammankopplar hemmet och uteplatsen. Pardörrar är en populär lösning för altanen och uteplatsen, och ger en inbjudande känsla  samtidigt som den är praktisk och ger en stor öppning. Du kan läsa mer om pardörrar via följande länk: https://www.sparfonster.se/parytterdoerr/.

Se även över underlaget på din uteplats, är det något som behöver ändras? Funderar du på att byta ut gräs eller klinkers mot ett stiligt trädäck? Det finns massor av inspiration att hämta på nätet, så ta en titt och fundera över vad du önskar för just din uteplats. När det är gjort, och du har grunden så är det bara att sätta igång med att styla din uteplats. Här kommer fem enkla tips på hur du kan styla din uteplats utan att det kostar skjortan!

Mixa och matcha olika utemöbler

Investera i nya utemöbler för att få en ny fräsch touch på din uteplats. Konkurrensen på marknaden är stor vilket innebär att priserna ständigt pressas ner samtidigt som det för varje säsong kommer ut nya, trendiga modeller. Välj bland olika material som trä, rotting eller plast, och hitta det som passar bäst in på just din uteplats. Mixa och matcha gärna olika material för en mer varierad och levande look. Ett snyggt träbord kan till exempel få en mer unik look med coola rottingstolar.

Pynta med dekorativ belysning

Liva upp uteplatsen med snygga ljusslingor och solcellslampor. Fin belysning gör uteplatsen mysig även i skymningen, och ger minst sagt en inbjudande look. Stora fina ljuslyktor för levande ljus är också en snygg lösning och kan dekorera till exempel entrén eller trappan. Ljusslingor kan fås i både lite varmare och kallare nyanser, eller olika färger för den vågade!

Gör uteplatsen levande och grön

Lite grönska piffar upp de flesta rum och så även uteplatsen. Använd gärna stora maffiga krukor i olika design och placera ut de runt omkring uteplatsen. Du kan välja säsongsbaserade plantor, eller plantor som håller året om. Ett litet tips är att satsa på örter, både vackert och praktiskt när du lagar mat!

Emelie Walles AB